dijous, 22 de gener de 2015

Coneixem el nostre entorn: "Moixonets del Montsià I"

          Els alumnes de 2n E.S.O. van desenvolupar una activitat d' allò més interessant. 
En principi es tractava de trobar ocellets o, com se'ls nomena per aquí, "moixonets" característics de les Terres de l' Ebre. Tenim una ubicació privilegiada entre el litoral i les muntanyes dels Ports, per la qual cosa la varietat i singularitat d'espècies estava garantida.
          Després de la fase d'investigació, recolzada per Cinta Curto de Ciències, va aplegar el moment de decidir com representar-los; donat que al centre disposem d'uns vitralls verticals de bona grandària vam decidir emprar la tècnica de la "plantilla" o "stencil", com diuen els graffiters, destacant tan sols la silueta dels ocells en vol.
       Les imatges, a vegades, valen més que mil paraules. Comproveu-ho vosaltres mateixos:Aspecte del vitrall a treballar
   

Investigació dels ocellets a representar.


Elaboració de plantilla del "PIT-ROIG" 


Col.locació de plantilla del "COLIBRÍ"  i pintura.

Els alumnes col.locant plantillesEls alumnes xalant, i Diego pintant la seua "CIGONYA"Les plantilles abans i després de retirar-les del vitrall.


Resultat d'un vitrall amb la llum del matí.

        El projecte està obert i continua, donat que encara resta molt de vitrall per omplir i moltes varietats de moixonets per representar. Aquest 2015 reobrirem l'experiència per a l'alumnat de 2N A, B i C. 
        El material d'aquesta activitat es pot utilitzar, amb finalitats educatives, per  qualsevol persona o Associació tot referint-se a l'autoria. Si sou professors d' Ensenyament Públic i voleu més informació sobre les característiques de l'activitat adreceu-se a nosaltres.

Emili Gascon, Professor  de Plàstica de l' Institut Les Planes de Santa Bàrbara.
Membre del Comité d'Escola Verda de l' Institut Les Planes.

   

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada