dimarts, 24 de febrer de 2015

Embolcalls sostenibles


       Durant la setmana del 26 al 30 de Gener els alumnes de 1r i 2n d’ E.S.O van fer una activitat de reflexió relacionada amb el reciclatge: es tractava de compactar una bola amb el paper d’alumini dels embolcalls dels seus esmorzars. La bola més petita seria així la de la classe que menys paper d’alumini va utilitzar durant aquesta setmana, i la més gran , la que de la que més.

       Podem afirmar que a la classe de la bola més gran la majoria de la classe  no hauria emprat embolcalls sostenible ( tipus carmanyola, portaviandes   o  Boc’n roll).

Fotografia de les boles d'alumini compactat.
                                                             


     Al llarg de les dues setmanes següents, els tutors han anat explicant als alumnes la importància de portar embolcalls  més sostenibles i reduir l’ús del paper d’alumini ja que té un alt component contaminant i es pot substituir per altres recursos. 
Com a alternativa a aquests tipus de materials nocius s’han explicat diverses opcions com el  Boc’n roll i la carmanyola, higièniques, sostenibles i.... divertides!Esperem que els embolcalls dels esmorzars siguin, a partir d'ara, més sostenibles i menys perillosos pel medi ambient !


Equip Escoles Verdes

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada