diumenge, 2 d’abril de 2017

Dia mundial de l'aigua


DIA MUNDIAL DE L’AIGUA  22 DE MARÇ 2017  INSTITUT LES PLANES    

Música, murals, dibuixos, cartells i altres activitats, s’han vist  al hall de l’Institut Les Planes aquest dimecres per celebrar el dia Mundial de l’Aigua.

Durant tot el matí s’ha ambientat el hall de l’Institut amb música (sons d’aigua, natura…) i els alumnes han exposat els seus treballs que han fet a l’aula.

Els alumnes de 2n d’E.S.O, amb l’Emili, el profe de dibuix, han deixat anar la imaginació i han expressat a través de la pintura tot allò relacionat amb l’aigua. El resultat ha sigut un mural ple de missatges i dibuixos molt bonics.Els de català, l'activitat la van desenvolupar a 2n d'ESO. L'objectiu era aprendre refranys relacionats amb l'aigua i, alhora, desenvolupar la seva creativitat mitjançant la creació de jeroglífics relacionats amb aquests refranys. La tasca en realitzava en grups de 3-4 alumnes.
La primera part consistia en relacionar l'inici dels diferents refranys de cada estació de l'any amb la seva segona part. Un cop fet això, calia que en triessin un de cada estació i crear un jeroglífic per a cadascun. Fet això, els grups s'intercanviaven els jeroglífics i havien de resoldre els creats pels altres companys de classe.

Com a 4t d’ESO, a l’assignatura de llengua castellana, estan treballant la poesía, els alumnes faran, individualment, una cerca a internet de textos literaris, especialment poesies, on l’aigua sigui un element central. Després faran, en petits grups, una lectura de cada un dels poemes i n’escolliran 1. A continuació, en gran grup es llegiran els 4 o 5 textos i es votarà el que més els ha agradat. Aquest serà el poema o conte de l’aigua de la classe. L’escriuran amb una cartolina de colors i l’acompanyaran d’un dibuix adient. Els penjarem a l’aula.


Els de 4rt d’E.S.O, també han reflexionat sobre l’aigua a l’assignatura de socials, però des d’un punt de vista molt diferent. En aquest cas s’ha visualitzat un vídeo “Com plora el mar”, del cantant Pau Dausà, sobre els refugiats de Síria. Com el mar a més de patir contaminació i brutícia, hagi de presenciar aquesta desgràcia humana.

Desde Ciències han treballat la importància d'estalviar i recuperar al màxim l'aigua. Per això, han volgut visualitzar l'escàs percentatge d'aigua dolça que contè el nostre planeta, l'alarmant quantitat de litres diaris que gastem i la necessitat de retornar-la al medi mitjançant la depuració.

2nd BAT: Power Point to make students aware of the importance of this natural resource + speaking activity.
Word Search + Vocabulary related to water
1st ESO: Also, a simplified Power Point to make students aware of the importance of this natural resource + Speaking activity.
Word Search + Vocabulary related to water.
6th ESO students visiting us on 22nd March: a simplified power point to make students aware of the importance of water+ speaking activity.
Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada