dilluns, 12 de febrer del 2018

L'HORT DE L'INSTITUT DE SANTA BÀRBARA

     Aquest any s'ha creat una assignatura optativa de dues hores a 2n d'E.S.O, que porta com a títol: l'hort escolar.  Rafel Roig, professor de matemàtiques i el nostre director, és l'encarregat d'ensenyar als alumnes  tots els aspectes relacionats amb l'horticultura (sembrar,  diferents sistemes de reg,  compostatge etc...) Els alumnes van començar a treballar la terra durant el mes de setembre i al mes de gener van recollir els primers fruits. 

Tot seguit dues alumnes que cursen l'optativa ens expliquen com van començar el projecte: 

Aquest any hem fet una activitat nova: l’hort escolar; que és una de les matèries optatives del curs.
Al setembre vam començar a tractar la terra per, després, plantar. Abans de plantar, va vindre un home amb un motocultor. Al cap d'unes setmanes, el nostre director va anar a comprar el planter: all, bròquil, ceba tendra, enciam meravella i espinacs. Abans de plantar vam fer els solcs amb l’aixada.
Un cop la terra estava preparada, vam començar a plantar. Com que encara no teníem reg a goteig, vam haver de regar solc a solc amb una mànega.
Al cap d’uns dies vam mesurar l’hort i ens van posar un reg a goteig.
Després d’un temps, un noi del grup es va oferir a portar l'adob natural juntament amb un mono que s’utilitza per fumigar. Quan ho va portar tot, vam repartir l’adob per totes les plantes.
Quan el mestre va veure el mono, li va parèixer bona idea i en va comprar per a tots, per a no embrutar-nos. També ens va comprar dues aixades per tallar la mala herba.
Durant el mes de gener ho vam estar collint tot, menys els alls i les cebes. Tot allò que vam collir ens ho vam quedar per a nosaltres.
Finalment, la setmana següent vam tornar a comprar enciams i els vam plantar; els altres solcs van quedar buits.

Paula Sol   2n B
Lara Pérez 2n A

En breu tindreu les imatges dels primers bròquils de la temporada!!!
També podeu veure fotos de l'hort a l'enllaç de la pàgina web de l'Institut (Anem a l'hort!)

Equip Escoles Verdes


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada