dimarts, 24 de febrer del 2015

UN VIATGE FASCINANT CAP AL MONTSIÀ


Sabíeu que cada any milions de moixonets passen per sobre de l'Institut durant el seu viatge migratori d'Europa a Àfrica i a l'inrevés?
Hi ha alguns que es queden un temps entre nosaltres com l'oreneta, el pit-roig, el siboc, etc., d'altres només estan de passada... però sigui com sigui, la migració és el viatge més important que realitzen aquestes aus per poder assegurar la seva supervivència. Una representant de l'ONG SEO/BirdLife va visitar  el nostre centre i va fer viure en primera persona, als nois i noies de 1r i 2n d'ESO i alguns afortunats “profes”, els perills i riscos que malauradament han de sofrir aquests ocells al llarg del seu viatge.
                                   pica aquí per saber més de "SEO/BIRDLIFE" 

 
        La nostra companya de SEO-BIRDLIFE.

La gimcana migratòria: Cada grup de nois i noies representava una espècie de moixonet durant la seva migració. L'objectiu era arribar al final del viatge amb el màxim nombre de membres possibles, per això a part de superar tot un seguit de proves que representaven el poder alimentar-se, descansar,...  durant el llarg viatge, també havien d'aconseguir esquivar als caçadors. Els quals, malauradament, no sempre feien una caça selectiva i racional, tal i com se'ls aconsellava.

   

       Les nostres "aus migratòries" superant difícils reptes i esquivant a "caçadors        sense pietat". Ho passem bé mentre ens formem! 

Què vam aprendre? Doncs que ens hem de considerar afortunats de poder gaudir cada any d'aquests visitants tan especials. Però al mateix temps, som responsables de protegir-los tan a ells com als seus hàbitats, per poder seguir gaudint-ne cada any i presumir de la nostra gran biodiversitat.
Benvinguts al Montsià moixonets!!!!

Text: Irina Fabra
Fotografies: Emili Gascón
    Equip Escoles Verdes.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada